Svenska läkaresällskapet

13:e årliga konferensen i omvårdnadsinformatik

Evenemang

Rubrik:
13:e årliga konferensen i omvårdnadsinformatik
När:
to 19 april 2018
Var:
Stockholm - ,
Kategori:
Kommande möten
Träffar:
697

Beskrivning

Sektionen för omvårdnadsinformatik

Riksföreningen anordnar den 13:e årliga konferensen i omvårdnadsinformatik den 19 april kl. 09.30 - 15.40 i Stockholm, Karolinska Universitetssjukhuset Solna, inom temat ”Bäst på ehälsa! Sjuksköterskans dokumentation har betydelse”.

Ämnen under dagen är:

- Vad är ”Vision eHälsa 2025” 

- Journalen 2.0 utifrån patientens behov

- Hur för man in en klassifikation för omvårdnad i klinisk vardag? Vad blir effekterna?

- Verksamhetsutveckling och dokumentation i Region Örebro

- Hur arbetar man med dokumentationen inför ett journalsystemsbyte? Exempel från Region Skåne

- Paneldiskussion

- Utdelning av stipendium och avslutning.

Direkt efter avslutad konferens hålls årsmöte för medlemmar i SOI.

Anmälan till konferensen görs via föreningens hemsida: www.swenurse.se/omvardnadsinformatik. Sista anmälningsdag är 15 april.

Välkomna!


Plats

Plats:
Stockholm
Land:
Sweden

Nyheter

Proceedings från MedInfo 2017 online

Proceedings från Medinfo 2017 finns nu tillgängliga online: https://www.iospress.nl/book/medinfo-2017-precision-healthcare-through-informatics/ 

MedInfo 2017: Precision Healthcare through Informatics är tillgänglig som en open access eBook. Artiklarna som publicerats är också indexerade i PubMed. 

Reseberättelse från STC2017

Läs Isabella Scandurras reseberättelse från EFMIs Special Topic Conference 2017, Tel Aviv, Israel här
Isabella Scandurra, Forskarassistent vid Handelshögskolan vid Örebro universitet har mottagit SFMIs resestipendium.

Artikeln som presenterades hittar ni här. SFMI kommer också att ordna ett webbinar där författarna presenterar artikeln, vi återkommer med mer information om detta längre fram! 

Anmäl dig till MIE2018 nu!

Över 500 bidrag har skickats in till MIE2018 och genomgår just nu vetenskaplig granskning. Vi vågar lova att det kommer att bli ett fantastiskt program! Som medlem i SFMI kan du anmäla dig till MIE2018 till ett rabatterat pris. Som registrerad på MIE2018 har du dessutom tillgång till hela Vitalis program. Så tveka inte - anmäl dig idag!

https://mie2018.org/

Socialstyrelsen söker läkare för arbete med Ordinationsorsak

Socialstyrelsen söker nu läkare, helst med specialistkompetens, som kan hålla informationen för kodsystemet Nationell källa för ordinationsorsak uppdaterad och kvalitetssäkrad på löpande basis. Arbetet innebär också att ge användarstöd till hälso- och sjukvårdsverksamheter som vill implementera kodsystemet samt bidra i den strategiska utvecklingen av kodsystemet.

Sabine Koch ny ordförande i IMIA

SFMI gratulerar professor Sabine Koch, tidigare ordförande i SFMI, till att nu ha blivit vald till nästa ordförande i IMIA, International Medical Informatics Association. IMIA har en viktig roll internationellt i tillämpning av ny teknik och informatik inom hälso- och sjukvården och i klinisk forskning. Vi är övertygade om att Sabine Koch kommer att göra ett strålande jobb som nästa IMIA ordförande.